TÜBİTAK Bölge Finallerindeyiz
Posted in BaşarıHaber

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında TÜBİTAK tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 23.528 öğrencinin hazırladığı15.273 proje başvurusu alındı. Proje başvuruları alanında uzman 966 akademisyen tarafından bilimsel kriterlere göre titizlikle incelendi.
Değerlendirme süreci sonucunda Adana Bölge Finallerinde yarışmaya hak kazanan 100 proje, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Kampüsünde sergilenecektir.
Okulumuz 9-FEN-A sınıfı öğrencisi İrem AKÇALI ve 9-FEN-B sınıf öğrencisi Dilara Fatma KILIÇ isimli öğrencilerimizin danışman öğretmenleri Muzaffer Harun BAYSEÇKİN rehberliğinde hazırladıkları “Boğulmalara Son” isimli Robotik Kodlama projesi bölge finalinde sergilenmeye hak kazanmıştır.
Özel Sedat Akdoğan Liseler müdürü Murat KILIÇARSLAN öğrencilerini ve danışman öğretmenini kutlayarak finallerde başarılar diledi.